Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Κομματική δραστηριότητα
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας (Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ.)
26
7
·
2021
26
·
7
·
2021

Η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης αρμόδια για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, Ειρήνη Αγαθοπούλου, συναντήθηκε διαδικτυακά με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας (Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ.).

Στην τηλεδιάσκεψη με την βουλεύτρια Κιλκίς συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Κνης Δημήτριος, η Αντιπρόεδρος Χαμπίπη Κωνσταντίνα (Νάντια), η Γενική Γραμματέας Ζεϊμπεκίδου Χριστίνα, το μέλος της ελεγκτικής επιτροπής και εργαζόμενος στο Κέντρο Κοινότητας Παιονίας, Βαγιάτης Κωνσταντίνος και η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κιλκίς, Ναβροζίδου Έφη.

Οι συμμετέχοντες ανέλυσαν διεξοδικά τον ρόλο των κοινωνικών δομών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών διακρίσεων, της φτώχειας και της κοινωνικής ένταξης. Επίσης, αναφέρθηκε η σημαντικότητα της αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 για την επέκταση των δραστηριοτήτων των κοινωνικών κέντρων και την οριζόντια και καθολική ανάπτυξη τους σε όλους τους δήμους.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου, κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση στις πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του, καθώς ήταν πρωταρχική του μέριμνα η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ακραίας φτώχειας, τόνισε την σπουδαιότητα του έργου στο οποίο συνετέλεσαν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές τόσο κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης όσο και πρόσφατα με την υγειονομική κρίση και την τεράστια συμβολή τους στην αντιμετώπιση της.

Τέλος, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τα όσα δίκαια προσπαθεί να επιτύχει ο Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ. στον τομέα της ενίσχυσης και της ανάπτυξης των κοινωνικών δομών τόσο σε τοπικό επίπεδο στο Κιλκίς και την Παιονία όσο και σε πανελλαδικό αλλά και στο θέμα του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων σε αυτά. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί τα Κέντρα Κοινότητας Κιλκίς και Παιονίας για να συνομιλήσει και να ενημερωθεί από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε αυτά.