Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Κομματική δραστηριότητα
Συνάντηση με στελέχη του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ενόψει της συζήτησης νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
24
1
·
2023
12
·
1
·
2023

Μια ευρεία συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία στελεχών του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς πραγματοποίησε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΕΚ, Τχης (ΠΣ) Νικόλαος Ζησόπουλος, ο Ταμίας της ΕΣΠΕΕΚ, Ανθστης (ΠΣ) Ιωάννης Σφήνας, ο αν. Γενικός Γραμματέας της ΕΣΠΕΕΚ, Υπλγός (ΠΒ) Αριστείδης Τσάτσαρης, η Γραμματέας Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ, κα Κατερίνα Κιουρτσίδου, ο Τομεάρχης  Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας και ο συντονιστής του Τμήματος Άμυνας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Μπαλάφας.

Τα θέματα συζήτησης αφορούσαν το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ειδικότερη αναφορά έγινε στην κατάργηση της προστασίας των στελεχών που συμμετέχουν στα Πρωτοβάθμια Σωματεία όσον αφορά την συνδικαλιστική τους δράση. Επίσης, συζητήθηκε η ΚΥΑ που έχει εκδοθεί και αφορά την πληρωμή της νυχτερινής εργασίας καθώς η δημιουργική λογιστική προκαλεί άλματα λογικής, αφού για οχτώ ώρες νυχτερινής εργασίας θα πληρώνονται μόνο οι πέντε ώρες και δεν θα αποζημιώνονται καθόλου τα κυλιόμενα νυχτερινά οχτάωρα. Και τέλος συζητήθηκε η αποστρατεία των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) χωρίς να υπάρχουν οι συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις που θα τους εξασφαλίσουν δικαίωμα σύνταξης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΕΣΠΕΕΚ ότι θα σταθούν αρωγοί στα αιτήματα τους τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση των θεμάτων που απασχολούν όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.

Μετά από αυτόν τον γόνιμο διάλογο, συμφωνήθηκε και από τις δυο πλευρές, μετά από αίτημα της βουλεύτριας Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου, να ξαναπραγματοποιηθεί αυτή η ευρεία σύσκεψη με βασικά θέματα τα προβλήματα και τις ανάγκες του στρατιωτικού προσωπικού της παραμεθορίου και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.