Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Συνάντηση με την Αλεξία Ιωαννίδου για τον χορό Σέρρα
19
5
·
2022
17
·
5
·
2022

Μέσα σε ένα θερμό και ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου με την κ. Αλεξία Ιωαννίδου, η οποία ανέλυσε ολόκληρη την προσπάθεια της να εντάξει τον χορό Σέρρα, του ποντιακού Πυρρίχιου με τα πλούσια πολιτισμικά στοιχεία των Ποντίων, στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Η πορεία του εγχειρήματος μέχρι σήμερα δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα καθώς είχε να αντιμετωπίσει πλήθος προβλημάτων και δυσκολιών, παρόλα αυτά κατάφερε να συσπειρώσει γύρω από τον χορό Σέρρα σύσσωμη την Ποντιακή Κοινότητα, διατρανώνοντας το αίτημα της και καταφέρνοντας, εν τέλει, την εγγραφή του χορού Σέρρα στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της σε μια γυναίκα η οποία καταβάλει μια άοκνη προσπάθεια για να τιμήσει την μνήμη των προγόνων μας και ξεκαθάρισε ότι θα σταθεί στο πλευρό της κ. Αλεξίας Ιωαννίδου και των ποντιακών σωματείων που στηρίζουν το αίτημα της, ώστε η Πολιτεία να είναι καταλυτικός παράγοντας στην προσπάθεια ένταξης του χορού Σέρρα στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO. Μια πράξη η οποία θα αναδείξει ακόμα περισσότερο και θα διεθνοποιήσει το έγκλημα της Γενοκτονίας που ποντιακού ελληνισμού.