Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Κομματική δραστηριότητα
Συνάντηση με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς
8
3
·
2021
3
·
3
·
2021

Συνάντηση με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, Ε. Αρτόγλου, είχε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ε. Αγαθοπούλου, την Τρίτη 2/3/21.
Αφορμή της συνάντησης στάθηκε η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς προς τους βουλευτές του νομού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εν μέσω πανδημίας, κυρίως λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων και της ελλιπούς στήριξης από την Πολιτεία.
Σύμφωνα με την κ. Αρτόγλου, οι δικηγόροι είναι από τους κλάδους που έχουν στηριχτεί λιγότερο από πολλούς άλλους επαγγελματικούς κλάδους, αφού δεν προβλεπόταν η ένταξή τους στις επιστρεπτέες προκαταβολές 1 έως 3, μόνο ένα 10% κατάφερε να πάρει την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και μόνο ένα 30-40% την επιστρεπτέα προκαταβολή 5. Όσον αφορά το πρόγραμμα «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επίσης δεν αποτέλεσε βοήθημα για τον κλάδο των δικηγόρων και ειδικά αυτών με χαμηλό εισόδημα. Το μόνο βοήθημα που έχουν λάβει οι δικηγόροι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας είναι το απαράδεκτο «σκόιλ ελικίκου» του περασμένου Μαρτίου(;) και μια υπόσχεση για άλλα 400€ εφάπαξ, το επόμενο διάστημα.
Επιπλέον, η κ. Αρτόγλου ενημέρωσε την κ. Αγαθοπούλου ότι o Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς συντάσσεται με άλλους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, που ζητούν να επανέλθει η κανονική λειτουργία των δικαστηρίων, με χρονική κατανομή και τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, γιατί εκτός των άλλων, υπάρχουν σε εκκρεμότητα δίκες που αφορούν στο δικαίωμα προστασίας ευαίσθητων κοινωνικών κατηγοριών, όπως επιμέλεια τέκνων, διατροφές ανηλίκων, εργατικές αξιώσεις κοκ.
Η κ. Αγαθοπούλου από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις απαραίτητες κοινοβουλευτικές ενέργειες για να στηριχθεί ο κλάδος των δικηγόρων και ως αναπλ. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε από την κ. Αρτόγλου να συνεχίσουν την εποικοδομητική συνεργασία τους και σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το οικογενειακό δίκαιο, κ.ά