Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Κομματική δραστηριότητα
Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για θέματα του Κιλκίς και της Παιονίας
8
3
·
2023
1
·
3
·
2023

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα για ζητήματα που αφορούν το Κιλκίς και την Παιονία. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης και η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας από την ΠΕ Κιλκίς, Έφη Ναβροζίδου.

Η βουλεύτρια Κιλκίς εξέφρασε την απογοήτευσή της για την πορεία των έργων και των υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θυμίζει τον φτωχό συγγενή της περιφέρειας». Συζήτησε με τον Περιφερειάρχη για τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και ζήτησε τη συνδρομή της περιφέρειας στο να γίνει η ΠΕ Κιλκίς πόλος έλξης για ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό. Επίσης, συζήτησαν τη συμπερίληψη της ΠΕ Κιλκίς στις περιοχές που θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται τη χρηματοδότηση για τους προσφυγικούς πληθυσμούς, την ευθύνη των οποίων πιθανότατα θα έχουν οι Περιφέρειες από εδώ και στο εξής, «διότι ανοίγουν θέσεις εργασίας, που η περιοχή τις έχει μεγάλη ανάγκη».

Αναλύθηκαν επίσης εκτενώς οι δυνατότητες του νέου ΕΣΠΑ που θα διαχειριστεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι οι περιφέρειες δε συμμετείχαν στον σχεδιασμό των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, διότι αυτό είχε αρνητικές συνέπειες στην τοπική ανάπτυξη. Η βουλεύτρια εκδήλωσε την πρόθεσή της να συμβάλλει σε όλους τους τομείς που αφορούν τον σχεδιασμό των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, την ένταξη επαγγελματιών και αγροτών σε προγράμματα υποστήριξης του αγροτοδιατροφικού τομέα, την ανάπτυξη υποστηρικτικών κοινωνικών δομών, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη συνέχιση της λειτουργίας των κέντρων κοινότητας σε Κιλκίς και Αξιούπολη. Βασικό σημείο της εισήγησης της κ. Αγαθοπούλου αποτέλεσε το αίτημα για τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στην ΠΕ Κιλκίς, «επειδή η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία δεν κάνει διακρίσεις, υπάρχει σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, καμία γυναίκα δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτη. Οι γυναίκες της επαρχίας πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ίδιες υπηρεσίες προστασίας με αυτές των αστικών κέντρων. Το Κιλκίς, η Πέλλα και η Χαλκιδική πρέπει να αποκτήσουν τις δικές τους δομές καταπολέμησης της έμφυλης βίας».

Κοινός τόπος όλων στην συνάντηση ήταν ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία τους για την πρόοδο και την αναβάθμιση του Κιλκίς και της Παιονίας, ώστε οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να μπορούν να ζουν, να εργάζονται και να δημιουργούν στον τόπο τους.