Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Κομματική δραστηριότητα
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γουμένισσας
4
2
·
2021
2
·
2
·
2021

Τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γουμένισσας, κ. Αστέριο Τάτση.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της Ε. Αγαθοπούλου για την εγκατάσταση και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, στη θέση ΚΑΡΤΕΤΗΡ Γουμένισσας, αλλά και μια συνολικότερη ενημέρωση για τις δράσεις του τοπικού συμβουλίου. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση βρίσκει αντίθετη ολόκληρη την τοπική κοινωνία καθώς δημιουργεί ερωτήματα η εν κρυπτώ έναρξη των έργων υποδομής του εργοστασίου, αλλά και η γειτνίασή του με αγροκτήματα βιολογικής καλλιέργειας καθώς και με σπίτια του οικισμού της Γουμένισσας.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον συγκεκριμένο χώρο παρουσία του Προέδρου του ΤΟΕΒ Γουμένισσας, κ. Χρήστου Αγγελοστογιάννη και του συμβούλου της τοπικής κοινότητας Γουμένισσας, κ. Χρήστου Σέβη. Απ’ όλες τις πλευρές εκφράζεται η ανησυχία ενός τέτοιου έργου εντός του αγροκτήματος της Γουμένισσας καθώς οι συνέπειες της υποβάθμισης της περιοχής θα είναι μη αναστρέψιμες και σε βάρος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.
Η Ειρήνη Αγαθοπούλου δεσμεύτηκε για την διερεύνηση και την ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος μέσω των διαδικασιών του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Εξέφρασε την ανησυχία της για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για ολόκληρο τον Ν. Κιλκίς καθώς τείνει να μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε μια απέραντη υποβαθμισμένη ζώνη και τους κατοίκους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.