Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Κοινωνική δράση
Νεολαία
Συνάντηση της Ε. Αγαθοπούλου με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Κιλκίς
1
9
·
2020
31
·
8
·
2020

Η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Μαρκάδα Σωτήριο και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Χριστοφορίδη Θεόδωρο. Καθ’ ότι νέοι στις θέσεις τους, τους ευχήθηκε καλή θητεία αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα και την ιδιαιτερότητα του έργου τους για την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση με τον κ. Μαρκάδα ήταν κυρίως αυτά που αφορούν την εκπαίδευση αλλά και την ασφάλεια των μαθητών υπό τις νέες υγειονομικές συνθήκες. Συνεπώς, αναλύθηκε το θέμα του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, της πληρότητας στελέχωσης όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, της καθαριότητας και της υγιεινής, καθώς και της ομαλής ένταξης των προσφυγόπουλων στις σχολικές μονάδες. Επίσης, τονίστηκε το γεγονός ότι στα θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την συνεργασία των σχολικών μονάδων με τους δύο Δήμους θα υπάρχει στενή συνεργασία με τους δημάρχους του νομού.

Στην συνάντηση της Βουλεύτριας με τον κ. Χριστοφορίδη, εκτός από τα ζητήματα της πανδημίας, της καθαριότητας και της ασφάλειας των μαθητών συζητήθηκε η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων του Ν. Κιλκίς, τα κενά στους εκπαιδευτικούς, η λειτουργία των κυλικείων υπό τις νέες συνθήκες καθώς και η μετέωρη λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κιλκίς. Και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι πολύ σημαντική η ίδρυση ΣΔΕ στο Κιλκίς, όμως πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να βρεθεί χώρος λειτουργίας και να στελεχωθεί με προσωπικό για να γίνουν εγγραφές μαθητών και να μπορέσει να λειτουργήσει από τη φετινή σχολική χρονιά.

Η Ε. Αγαθοπούλου έκανε σαφές ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο τους, παίρνοντας πρωτοβουλίες και  διεκδικώντας ότι καλύτερο για την εκπαίδευση των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης στο νομό Κιλκίς.