Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Συνεντεύξεις
Συνέντευξη Ε. Αγαθοπούλου στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4»
28
9
·
2020
25
·
9
·
2020

Για το αναφαίρετο δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση μίλησε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» με την Ευγενία Χατζηγεωργίου, η βουλεύτρια N. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ και Αν. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Αρμόδια για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Αποσπάσματα της συνέντευξης:

Όπως τόνισε η Ε. Αγαθοπούλου, δεν υπήρξε η απαραίτητη μέριμνα από την κυβέρνηση «και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική (σσ η εικόνα) με τη σημερινή κυβέρνηση», καθώς όπως πρόσθεσε, «εδώ δεν μερίμνησε καλά καλά να ανοίξουν τα σχολεία σε περίοδο πανδημίας με ασφάλεια για τους ήδη υπάρχοντες μαθητές, πόσο μάλλον για να ενσωματώσει σε αυτούς και έναν σημαντικό πληθυσμό, των προσφυγόπουλων, στον οποίο οφείλει το ελληνικό κράτος να παράσχει την εκπαίδευση που του αναλογεί».

«Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, και μάλιστα από την περσινή σχολική χρονιά όπου με αποφάσεις της κυβέρνησης μειώθηκαν τόσο οι συντονιστές εκπαίδευσης προσφύγων, αλλά απαξιώθηκε και η ίδρυση νέων δομών υποδοχής για την εκπαίδευση προσφύγων και των τάξεων ένταξης», συμπλήρωσε επισημαίνοντας πως «σήμερα ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα, το οποίο είναι ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές υποδοχής για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να πάνε σχολείο».

Μεταξύ άλλων η κα Αγαθοπούλου τόνισε πως «το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Παιδείας θα έπρεπε να είναι αυτά τα παιδιά με ασφάλεια τόσο για τα ίδια όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά να μπορούν να φοιτήσουν στα σχολεία, στις δομές υποδοχής, στα τμήματα ένταξης που η κυβέρνηση αρνείται να ιδρύσει».

Το ηχητικό απόσπασμα της ραδιοφωνικής εκπομπή μπορείτε να το ακούστε στο σύνδεσμο