Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Συνεντεύξεις
Συνέντευξη στο Left.gr: Το ελληνικό #metoo
18
2
·
2021
12
·
2
·
2021

Μετά τις αποκαλύψεις της κυρίας Μπεκατώρου, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου με καταγγελίες για κακοποιήσεις γυναικών αλλά και ανδρών σε αθλητικούς και εργασιακούς χώρους. Πολλοί ομιλούν για καθυστερημένο #metoo. Κάποιοι αναρωτιούνται:

- Μετά τόσα χρόνια τώρα το θυμήθηκαν;

Για την Ειρήνη Αγαθοπούλου η απάντηση είναι ξεκάθαρη:

«Το ερώτημα γιατί τώρα και όχι νωρίτερα είναι καθαρά παραπλανητικό. Η απάντηση είναι ότι πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή όπως αποδεικνύει το παράδειγμα της Σοφίας Μπεκατώρου. Παρόλο που ο εισαγγελέας το έβαλε στο αρχείο, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει όλη αυτή η συζήτηση. Το σημαντικό είναι ότι αυτές οι γυναίκες μίλησαν και να τις ευχαριστούμε που μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία. Γιατί σε μια βαθιά συντηρητική και πατριαρχική κοινωνία όπως είναι η ελληνική κοινωνία ξέουμε όλοι και όλες πόσο δύσκολο είναι για τα θύματα να μιλήσουν, γιατί κινδυνεύουν αυτά να κατηγορηθούν».

Με την Ειρήνη Αγαθοπούλου συζητάμε σφαιρικά το θέμα και φυσικά το κρίσιμο ζήτημα του ποιες πρέπει να είναι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε αυτές οι αποκαλύψεις να έχουν ένα διαρκές αποτέλεσμα και όχι μετά από λίγο να τις ξεχάσουμε όλοι.

ΠΗΓΗ: Left.gr