Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Συνεντεύξεις
Συνέντευξη στο ρ/σ στο Κόκκινο 91,4 - Θεσσαλονίκη
30
9
·
2021
28
·
9
·
2021

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου μίλησε στο ρ/σ στο Κόκκινο 91,4 – Θεσσαλονίκη, στην εκπομπή «Ορθά - Κοφτά» με τον Απόστολο Λυκεσά την Τετάρτη 29/9/2021 για θέματα της επικαιρότητας.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Η απόρριψη γυναίκας ιατρού, υποψήφιας για θέση επιμελήτριας Β’ κλάδου ΕΣΥ από το Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΣΕΠ) με την αιτιολογία ότι έχει δύο μικρά παιδιά και δεν μπορεί να συνδυάσει οικογενειακή με επαγγελματική ζωή είναι μια σεξιστική και άκρως αναχρονιστική απόφαση. Το χειρότερο είναι ότι την απόφαση αυτή φαίνεται να προσυπογράφει και η αν. Υπουργός Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα, αφού απέρριψε την επανεξέταση της κρίσης του ΣΕΠ με την αιτιολογία ότι «δεν προέκυψαν λόγοι αναπομπής του ανωτέρου πρακτικού». Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη βουλή με στόχο την αποκατάσταση της συγκεκριμένης αδικίας αλλά και την πρόληψη ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.

Η κυβέρνηση μετά από τις αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων αλλά και των πολιτών έκανε ένα βήμα πίσω λέγοντας ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα, παραμένουν ωστόσο άκρως ανησυχητικά τα συντηρητικά χαρακτηριστικά της και η ευκολία με την οποία οι υπουργοί της παίρνουν τέτοιου είδους μισογυνικές αποφάσεις.

Είναι πάγια τακτική αυτής της κυβέρνησης άλλα να δηλώνει δημόσια και άλλα να πράττει. Στο θέμα της ισότητας των φύλων ειδικά, η αρμόδια υπουργός έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι κάνει έργο για την έμφυλη βία και τα θέματα ισότητας ενώ στην πραγματικότητα καταστρατηγούνται καθημερινά οι σχετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων παλαιότερων κυβερνήσεων.

Τη Δευτέρα 27/9 πραγματοποιήσαμε στο Κιλκίς περιοδεία και ανοιχτή εκδήλωση μαζί με την Τομεάρχη Εργασίας Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Στην εκδήλωση, η οποία είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, έγινε εποικοδομητικός διάλογος για εργασιακά θέματα αλλά και για το γενικότερο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σχετικά με τον υψηλό αριθμό ανεμβολίαστων στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, αυτός εντάσσεται στη γενικότερη αμφισβήτηση/ επιφυλακτικότητα του κόσμου απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και στο μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων που δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να εμβολιαστούν, εφόσον δεν έχουν προχωρήσει οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί.

Η ακρίβεια είναι ένα ζήτημα που απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη βουλή, οι παρόντες υπουργοί δεν έδωσαν καμία απάντηση ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το μόνο που έχει δηλώσει είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 13 ευρώ. Φυσικά δεν είναι μέτρο αυτό για την σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το θέμα της ΔΕΗ είναι πολύ σοβαρό εν μέσω γενικότερης ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει δηλώσει, διά στόματος Προέδρου, ότι όταν επανέλθει στην κυβέρνηση θα εξετάσει την επαναφορά της ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο. Διεθνώς, η τάση είναι ότι ακόμα και χώρες που προχώρησαν νωρίς σε ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας επανεξετάζουν τη στάση τους.

Ελπίδα μας είναι ότι η κοινωνία θα αντιδράσει, πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το κίνημα που αναδύθηκε μέσω του διαδικτύου με αφορμή την υπόθεση της efood.