Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τις πολιτικές ισότητας της κυβέρνησης
17
2
·
2021
15
·
2
·
2021

«η σκόπιμη στρέβλωση και οικειοποίηση όλων των πολιτικών ισότητας που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως νομοθετικές ρυθμίσεις της ΝΔ, δεν περιποιούν τιμή  για την Κυβέρνηση»


Γεμάτη ανακρίβειες και ψεύδη ήταν η απάντηση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα, στην επίκαιρη ερώτηση της Βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και αναπλ. τομεάρχισσας αρμόδιας για θέματα Iσότητας, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την υποβάθμιση και απαξίωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και των πολιτικών Ισότητας από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Απάντηση επί των συγκεκριμένων ερωτημάτων που τέθηκαν από την Βουλεύτρια δεν υπήρξε, η μπάλα για άλλη μια φορά πήγε στην εξέδρα, κατά την προσφιλή στάση της Κυβέρνησης της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, η Ε. Αγαθοπούλου έθεσε μια σειρά από ερωτήματα που αφορούσαν στην υποβάθμιση των πολιτικών ισότητας από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και την «πρόσδεσή» τους στο άρμα της Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής. Τέθηκε η απουσία έμφυλης διάστασης σε τομείς όπως η οικονομία, η εργασία, η εκπαίδευση, καθώς και η εκκωφαντική απουσία της Υφυπουργού από το δημόσιο διάλογο για το οικογενειακό δίκαιο, που προτίθεται να φέρει στην Βουλή η Κυβέρνησή της. Καμία απάντηση δεν λάβαμε και για το εάν γίνονται προσπάθειες για την ενίσχυση του Δικτύου Δομών για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.
Ειδικά για την σχέση δημογραφικής πολιτικής και ισότητας που προωθεί η κυβέρνηση και που είναι εντελώς αναχρονιστική, ανέφερε χαρακτηριστικά η Βουλεύτρια: «το Πόρισμα για το Δημογραφικό, που επικαλείστε για τις αλλαγές που κάνετε, το έχετε διαβάσει; Αν το είχατε διαβάσει θα βλέπατε ότι αναφέρει ρητά πως η δημογραφική πολιτική δεν πρέπει να ταυτίζεται με την οικογενειακή πολιτική και τον οικογενειακό προγραμματισμό».
Και συνέχισε λέγοντας πως σε ό,τι αφορά τα περί συγχαρητηρίων που λαμβάνει από Διεθνείς Οργανισμούς «την επόμενη φορά που θα στείλετε επιστολή στο EIGE και τους λοιπούς διεθνείς φορείς που συνεργάζεστε για να τους ανακοινώσετε νομοθετικές παρεμβάσεις σας, μην ξεχάσετε να τους ενημερώσετε και για αυτές που καταργείτε, για να δούμε εάν τότε θα σας δώσουν συγχαρητήρια».
Επιπλέον, η Ε. Αγαθοπούλου τόνισε ότι η παρουσίαση σπασμωδικών αναφορών και η μη παρουσίαση συνεκτικής πολιτικής για την ισότητα των φύλων, αλλά και η σκόπιμη στρέβλωση και οικειοποίηση όλων των πολιτικών που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως νομοθετικές ρυθμίσεις της ΝΔ, δεν περιποιούν τιμή  για την ίδια και την Κυβέρνησή της. Γνωστά τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γνωστά και ορατά και τα έως τώρα πεπραγμένα της ΝΔ. Όπερ έδει δείξαι!