Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Συνεντεύξεις
Συζήτηση στο Αρτ TV και στην εκπομπή "Χωρίς Χρώμα" για τα επεισόδια στα σχολεία, την απεργία των εκπαιδευτικών και το κύμα ακρίβειας.
4
10
·
2021
3
·
10
·
2021

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ν. Κιλκίς, συμμετείχε σε πολιτική συζήτηση στο Αρτ TV και στην εκπομπή "Χωρίς Χρώμα" με τον δημοσιογράφο κ. Γ. Βαθιώτη και τον βουλευτή της Ν. Ηρακλείου ΝΔ, Μάξιμο Σενετάκη. Τα θέματα της επικαιρότητας που συζητήθηκαν περιλάμβαναν τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, τις καταλήψεις και τα επεισόδια στα σχολεία, την αξιολόγηση εκπαιδευτικών, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τις ανατιμήσεις και την οικονομία.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία των τοποθετήσεων της:

Σχετικά με το σεισμό στο Αρκαλοχώρι εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στους σεισμόπληκτους και επισήμανε την ανάγκη άμεσης καταγραφής, αποκατάστασης των ζημιών και λήψης όλων αναγκαίων επιπρόσθετων μέτρων. Η πολιτεία οφείλει να κινηθεί άμεσα ώστε οι κάτοικοι να στηριχθούν εν μέσω πανδημίας, κύματος ακρίβειας και με το χειμώνα προ των πυλών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει προτάσεις για την ανάσχεση/ αντιμετώπιση της ακρίβειας μεταξύ των οποίων είναι και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και η αύξηση του κατώτατου μισθού. Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζήτησε παρέμβαση  στην αγορά για τήρηση των κανόνων ανταγωνισμού με κατάθεση επίκαιρης επερώτησης στη βουλής χωρίς να έχει λάβει ακόμα συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Ενώ προεκλογικά η ΝΔ είχε εξαγγείλει αύξηση του κατώτατου μισθού σε επίπεδα άνω του 10-15% μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε αύξηση 2% για το 2022, παρότι έχουν αυξηθεί οι τιμές όλων των βασικών αγαθών σε πολύ υψηλότερα ποσοστά . Επίσης ο Υπ. Ανάπτυξης δήλωσε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα έχουν πρόσβαση ούτε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ούτε στον τραπεζικό δανεισμό και ότι προκειμένου να επιβιώσουν θα πρέπει να συγχωνευτούν. Για την ελληνική πραγματικότητα αυτό σημαίνει εξαγορά μικρών από μεγάλες επιχειρήσεις με σοβαρότατες επιπτώσεις σε απώλεια εισοδημάτων και  αύξηση της ανεργίας.

Σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια φασιστικής βίας στα ΕΠΑΛ η αστυνομία καθυστέρησε να παρέμβει και για άλλη μια φορά η κοινωνία έδωσε την απάντηση. Η ΝΔ συνεχίζει να αντιμετωπίζει με καταστολή τους δημοκρατικούς πολίτες που αντιστέκονται σε τέτοιου είδους φαινόμενα - εν προκειμένω μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η πρόσφατη απεργία και το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών είχε τεράστια συμμετοχή με την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να χρησιμοποιεί βία και αύρες. Οι διεκδικήσεις του συγκεκριμένου κλάδου εργαζομένων, που από την έναρξη της πανδημίας - εν μέσω αντίξοων συνθηκών - επωμίστηκε τεράστια ευθύνη προκειμένου να συνεχιστεί η εκπαίδευση όλων των  βαθμίδων, αντιμετωπίζονται με καταστολή και μέσω της δικαστικής οδού.  Η απεργία, μπορεί να κρίθηκε πρωτόδικα ως παράνομη, για το τυπικό μέρος που όρισε η ίδια η κυβέρνηση, ωστόσο η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και άρα το Υπ. Παιδείας δεν μπορεί να συνεχίσει να απειλεί με πειθαρχικές κυρώσεις τους απεργούς.