Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Δελτία Τύπου
Τηλεδιάσκεψη με τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς
11
5
·
2020
11
·
5
·
2020

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας και την διαφαινόμενη οικονομική ύφεση που θα ακολουθούσε, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε προτάσεις, πλήρως κοστολογημένες και τεκμηριωμένες για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Πάνω στο πλαίσιο αυτό, η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, έλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει σε τηλεδιάσκεψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι κ.κ. Μιχαηλίδης Σπύρος, Πρόεδρος, Καραγκιόζης Αθανάσιος, Αντιπρόεδρος, Ασλανίδης Παναγιώτης, Γενικός Γραμματέας και Τριαρίδης Παναγιώτης, μέλος.

Τα ζητήματα τα οποία έθεσαν υπ’ όψιν της Βουλεύτριας ήταν κυρίως η καθυστέρηση της καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης ή της μη καταβολής της σε κάποιες επιχειρήσεις και το γεγονός ότι τα οικονομικά μέτρα δεν επαρκούν για τις ανάγκες τόσο των επιχειρήσεων όσο και τις ατομικές ανάγκες των επιχειρηματιών. Διαπιστώθηκε, με παραδείγματα, ότι αντίστοιχες επιχειρήσεις σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη έλαβαν πολύ πιο γενναίες ενισχύσεις, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουντην πτωτική πορεία της αγοράς. Τέλος, επισημάνθηκε και η ανελαστικότητα των τραπεζών στην χορήγηση δανείων αλλά και το μεγάλο επιτόκιο αυτών, καθιστώνταςτα ουσιαστικά ασύμφορα.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου ανέφερε ότι μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όλο αυτό το διάστημα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να εξειδικεύσουν τα προβλήματα της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου ώστε να προληφθούν και να διορθωθούν ελλείψεις και παραλήψεις. Στην συνέχεια, ανέλυσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» και τα γενναία και εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση, τόνισε ότι κοινός παρανομαστής για όλες τις επιχειρήσεις ήταν ότι δέχτηκαν ένα γερό πλήγμα γιατί σταμάτησε η οικονομική δραστηριότητα, ενώ η κυβέρνηση μπήκε δειλά στα μέτρα και ο σχεδιασμός της δεν ήταν με γνώμονα την επόμενη μέρα αλλά το βλέποντας και κάνοντας.

Τέλος, τόσο η Βουλεύτρια όσο και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, συμφώνησαν πως για την επόμενη μέρα της πανδημίας είναι σημαντική η περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση αλλά και να γίνει σαφές στο αγοραστικό κοινό ότι πρέπει να εμπιστευτεί την αγορά του Κιλκίς. Η στήριξη της τοπικής αγοράς έχει την σημασία της, καθώς έτσι στηρίζουμε τον γείτονα, τον φίλο, τον συνάνθρωπό μας, τον τόπο μας.