Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ
Γραφείο Τύπου
Κομματική δραστηριότητα
Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς
25
4
·
2020
13
·
4
·
2020

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Κιλκίς πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς για να συζητήσει την πραγματική διάσταση της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Χατζημλάδης Χρήστος, η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, κ. Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βιδιαδάκης Μιχάλης, ο συντονιστής της ΝΕ, κ. Κεσίδης Αναστάσιος και μέλη της ΝΕ.  

Ο κ. Χατζημλάδης μετέφερε την αγωνία του συνόλου των επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών του Ν. Κιλκίς για την οικονομική ύφεση που θα ακολουθήσει μετά την υγειονομική κρίση. Ανέφερε χαρακτηριστικά “Το μεγάλο στοίχημα είναι να ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις που έκλεισαν αυτό το διάστημα”. Τέλος αναφέρθηκε στην δέσμη προτάσεων που κατέθεσαν προς την κυβέρνηση και περιλαμβάνουν μέτρα μείωσης ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά της η κ. Αγαθοπούλου, αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία αυτής της ενημέρωσης από την πλευρά του Επιμελητηρίου ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια των βουλευτών και των βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καταθέτουν ερωτήσεις και προτάσεις για να καλύψουν τις παραλήψεις των μέτρων της οικονομικής ενίσχυσης για τους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες. Επίσης τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε προτάσεις για γενναία οικονομικά μέτρα, τα οποία έχουν βραχυπρόθεσμουςαλλά και μακροπρόθεσμους στόχους, πλήρως τεκμηριωμένα για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας” καθώς επίσης ότι “πρέπει να εξετάσουμε την πορεία της οικονομίας ωςπολιτικές επιλογές” καθώς επί αυτών θα κριθούν όλοι και είναι πρόβλημα το “βλέποντας και κάνοντας της κυβέρνησης, χωρίς σχέδιο για το μετά”.

Ο κ. Βιδιαδάκης ξεκαθάρισε ότι “οι προτεραιότητες που πρέπει να βάλει η κυβέρνηση πρέπει πρωτίστως να αφορούν την ενίσχυση της ζήτησης και δευτερευόντως της προσφοράς” και έκανε την διαπίστωση ότι “υπάρχουν κλάδοι για τους οποίους ήδη έχει χαθεί η σεζόν, όπως ο τουριστικός κλάδος”. Έκλεισε, κάνοντας αναφορά στα ελλιπή μέτρα που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της προηγούμενης βδομάδας.

Κλείνοντας της συνάντηση, ο κ. Κεσίδης ανέφερε ότι στόχος όλων πρέπει να είναι η συμβολή όλων των φορέων και των θεσμικών παραγόντων ώστε να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο το σύνολο της κοινωνίας αυτές οι δύο παράλληλες κρίσεις, υγειονομική και οικονομική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “πρέπει στις αποφάσεις μας, να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας πως επηρεάζεται ο συνάνθρωπος μας, ο γείτονας μας ο διπλανός μας ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί.”

Τέλος, όλοι μαζί συμφώνησαν ότι πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους και ο καθένας να συμβάλει τα μέγιστα για την κοινή επιθυμία όλων, να «Μείνουμε Όρθιοι».