Αναζήτηση άρθρων, δελτίων Τύπου, κλπ

Ειρήνη
Αγαθοπούλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985. Μέχρι την ηλικία των 18 ετών έζησε στο Κιλκίς και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Διαθέτει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, στη Φυτοθεραπεία και τις Εναλλακτικές Θεραπείες (Πανεπιστήμιο της Πίζας, Ιταλία) και στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ΕΑΠ). Η διπλωματική της εργασία στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας είχε θέμα: “Το ελληνικό φαρμακείο ως πάροχος πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας. Η συμβολή του στην προώθηση της πρόληψης και στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών”. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την παρασκευή καλλυντικών και με την εκπαίδευση-επιμόρφωση φαρμακοποιών στις εναλλακτικές θεραπείες. Ασκεί το επάγγελμα της φαρμακοποιού από το 2010 και ειδικεύεται στους κλάδους της φυτοθεραπείας και της αρωματοθεραπείας. Αγαπά τη φύση, το βουνό και τη θάλασσα και τον ελεύθερο της χρόνο τής αρέσει να τον περνά με αγαπημένα πρόσωπα, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Πολιτικά δραστηριοποιείται στον χώρο της Αριστεράς από τα φοιτητικά της χρόνια. Είναι μέλος του τμήματος Υγείας και του τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Διαδρομή

2012

Το Μάιο του 2012 εκλέχτηκε  με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλεύτρια νομού Κιλκίς, σε ηλικία 26 ετών.  Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 επανεξελέγη και άσκησε τα καθήκοντά της μέχρι τις εκλογές του Γενάρη του 2015. Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου 2012 - 2015 ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας. Συμμετείχε στην ΕΕΚΕ (Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου) Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν υπεύθυνη για την φαρμακευτική πολιτική.

2015

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν ξανά υποψήφια στο νομό Κιλκίς. Από τον Απρίλιο του 2015 έως τον Ιούνιο 2019  διατέλεσε πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΙ (Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας), με έδρα την Αθήνα. Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, ως φορέας της Γενικής Κυβέρνησης, είχε αρμοδιότητα την προώθηση οριζόντιων πολιτικών για την Ισότητα των Φύλων.

2019

Τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλεύτρια νομού Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι Α’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και, έως τον Σεπτέμβριο 2020, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

2020

Από τον Σεπτέμβριο 2020 είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και Αναπληρώτρια Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αρμόδια για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων.

εκλεγμένη γυναίκα βουλευτής Κιλκίς

κοινοβουλευτική έδρα αριστερού κόμματος στο Κιλκίς

νεότερη βουλευτής στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Οραματιζόμενη το μέλλον

Οραματίζομαι έναν κόσμο χωρίς αδικία, έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης και αγωνίζομαι γι’ αυτόν. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός φορέας, που μπορεί να γίνει το κοινό μας όχημα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, γι αυτό που οραματιζόμαστε. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το δίκιο των πολλών, από όποιο μετερίζι χρειαστεί κάθε φορά.